Denenmiş yemek, tatlı,kurabiye,kek ve dondurma tarifleri,çocuklar için tarifler ve daha fazlası
10 Kasım 2015 Salı
LEBENİYE ÇORBASI
LEBENİYE ÇORBASI
Antep yöresine ait lezzetli ve güzel bir çorba.Gaziantep ve Antakya yani aslında Güneydoğu mutfağı Ege'ninkinden sonra en sevdiklerim.Muhteşem yemekleri var...Türkiye'nin her bölgesinin yemekleri özel ve güzel...
Bu çorbası parça et yerine minik köftelerle de yapanlar var.Tercih sizin.Ben bu şekilde öğrendiğim için böyle yaptım.
Besleyici ve doyurucu da bir çorba kendisi...
4-5 kişilik
Malzemeler:
100 gr.kuzu eti
Yeteri kadar su
1/4 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
1 kase yoğurt
1/4 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
Tuz, karabiber
Üzeri için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı nane
Hazırlanışı:
1- Eti 4 su bardağı suda iyice yumuşayana kadar haşlayın.Sonra didikleyin ve yine aynı suya koyun.Üzerine pirinci ilave edip pişirin.
2- Pirinçler biraz yumuşayınca haşlanmış nohudu ilave edin.Tuz ve karabiberi katın.
3- Küçük bir tencereye yoğurt, yumurta, zeytinyağı ve unu alın.Çırpıcıyla aynı yöne doğru iyice karıştırın, ocağı açın ve kısık ateşte karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
4- Çorba kesilmesin diye etin olduğu tenceredeki sudan 1 kepçe alıp yoğurtlu karışıma ekleyin.Karıştırın.Tüm yoğurtlu karışımı etli karışıma dökün ve 3 dakika daha ateşte tutup ocaktan alın.(Yoğurtlu karışımlar çok pişince kesilir.
5- Tereyağını tavada eritip naneyi ekleyin.Şöyle bir çevirip yakmadan çorbanıza dökerek servis edin.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder