Çayın yanına güzel bir atıştırmalık...
Malzemeler:
100 gr tereyağı (oda sıcaklığında erimiş)
1 yumurta
3 yemek kaşığı kakao
1,5 çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı un
Üzeri için:
50-60 gr kadar çikolata
Biraz dövülmüş ceviz veya fındık
Hazırlanışı:
1- Tereyağı ve pudra şekerini çırpın.Yumurtayı da ilave edin.
2- Eleyerek unu, kabartma tozunu ve kakaoyu da ekleyin.Yumuşak fakat ele yapışmayan hamur yoğurun.Eğer toparlanmayacak kadar dağılıyorsa az süt, cıvık ise un ekleyin.
3- Hamurdan 1 parmaktan biraz ince kalınlıkta çubuklar yapın ve 175 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
4- Kurabiyeler soğuyunca benmari eritilmiş çikolataya bir ucunu batırıp, dözülmüş ceviz ya da fındık serpin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder