11 Şubat 2015 Çarşamba

KARAMEL SOS




   Merhaba;
   Bir arkadaşım tatlılarda kullanılabilecek karamel tarifi istemişti.O'nun için hazırladım bu karameli.
   Dondurma, tatlı,pasta veya kurabiye de kullanabileceğiniz ev yapımı karamel.İkili kurabiyelerden hazırlayıp ortasına koyabilirsiniz.Dondurmanın içine ya da üzerine kullanabilirsiniz.Belki ekmeğin üzerine sürülebilir.Yeşil elmayı dilimleyip içine bu sostan doldurabilirsiniz.(ilerde tarifi vereceğim.)

Tadı da gayet yerinde.Yapımı çok basit.

Deneyeceklere kolay gelsin...




Malzemeler:
50 gr tereyağ (3 yemek kaşığı kadar)
200 gr sıvı krema (1 küçük paket)
1 su bardağı esmer şeker
1 yemek kaşığı vanilya özütü 



Hazırlanışı:
1- Tencereye esmer şekeri alın.Kısık ateşte tahta kaşıkla arada karıştırarak eritin.

2- Şeker tamamen eriyince ocaktan indirip tereyağı ilave edin.Sürekli karıştırrın.

3- Tencereyi tekrar ocağa alıp sıvı krema ve vanilya özütünü ekleyin.Bir süre daha ocakta karıştırın.Koyulaşıp karamel kıvamını alınca hazır demektir.Ocaktan alıp afiyetle kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder