Yapımı çok basit, doğal ve rengi de muhteşem.Meyve suyu sevip koruyucu katkı maddeli şeyleri eve sokmam diyorsanız bu tarifi bir deneyin.Tarif için Songül'e teşekkürü borç bilirim:)
İşin güzel yanı portakal ve limonu kabukları ile bütün halde kullanmamız...Şeker miktarı bence tam ama damak tadınıza göre arttırabilirsiniz.
1 portakal ve 1 limondan 2,5-3 litre limonata elde ediyoruz.Bereketli de yani.
Malzemeler:
1 adet limon
1 adet portakal
1 su bardağı toz şeker
Hazırlanışı:
1- Limon ve portakalı iyice yıkayıp (kabuklarını da kullanacağız) derin dondurucuya koyun.7-8 saat kadar dondurucuda kalsın.
2- Dondurucudan çıkarıp 10 dakika kadar dışarıda bekletin ve kabukları ile birlikte dörde bölerek rondoya ya da mutfak robotuna atıp ezin.İçine 1 su bardağı şekeri de ilave edip karıştırın.
3- Derin bir kaba 2,5-3 litre su koyup içine rondoda çektiğiniz limon ve portakalı dökün.Biraz karıştırıp bekletin.Sonra temiz bir tülbent ile süzün.
4- Sürahiye doldurup buzdolabında biraz soğutup servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder