Genelde yeşil kabaktan yaptığımız mücverin balkabaklı hali...Kabak sevmeyenler bile severek yiyecekler emin olabilirsiniz.Çok lezzetli.
Eğer bütün kabak alırsanız ve artarsa buradaki gibi balkabağı tatlısı yapabilirsiniz.
Çok sevgiler
Malzemeler:
300 gr. balkabağı
3 dal taze soğan
1 adet küçük boy soğan
1 iri diş sarımsak
4 yemek kaşığı un
2 adet yumurta
Muskat rendesi
1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
Tuz,karabiber
Üzeri için:
Kıvırcık marul
1 kase yoğurt
Muskat rendesi
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Taze nane
Tuz
Hazırlanışı:
1- Balkabağını temizleyip (kalın rende ile) rendeleyin.Karıştırma kabına önce kabakları sonra ince doğranmış taze ve kuru soğanı ekleyin.Sarımsağı minik doğrayıp ekleyin.Yumurtaları üzerine kırın.Unu ilave edin.Baharatları ilave edin.Tüm karışımı iyice harmanlayın.
2- Yayvan ve geniş bir tavada yağınızı kızdırın.Karışımı 2 kaşık yardımı ile yağa bırakın.Sonra üzerine biraz bastırıp hafif yassılaştırın.Alt üst yaparak 2 tarafının da kızarmasını sağlayın.Pişeni peçeteye alarak yağını çektirin.
3- Görseldeki gibi yapmak için: Yoğurda muskat rendesi, tuz, zeytinyağı, ve ince kıyılmış naneyi ilave edip karıştırın.Mücveri tabağa koyun.Üzerine marul yaprağı ve en üste de yoğurtlu sostan gezdirin.
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder