12 Mayıs 2015 Salı

MUHALLEBİLİ TEL KADAYIF



                       

Malzemeler:
300 gr tel kadayıf
50 gr tereyağı
3 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi

Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
5 yemek kaşığı un
1 paket toz krem şanti
Bir kaç adet dövülmüş damla sakızı (isteğe bağlı)
Vanilya özütü (toz vanilyayı kastetmiyorum.)

Üzerine:
Antep fıstığı veya ceviz

Hazırlanışı:
1- Ben çiğ tel kadayıf kullandım.Kadayıf ve şekeri tercihen yayvan bir tava veya tencereye alın.Orta ateşte rengi dönene kadar kavurun.Cevizleri ilave edin.

2- Süt, toz şeker ve unu tencereye alın, orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebiyi pişirin.Pişince dövdüğünüz damla sakızını ve vanilya özütünü de ekleyip karıştırın.Toz krem şantiyi de ilave edip mikserle 1-2 dakika çırpın ve soğuması için kenarda bekletin.

3- Kadayıfın yarısını borcama bastırarak yayın.Üzerine soğumuş muhallebinin hepsini dökün.Kalan kadayıfı da üzerine dökün.Üzerini ceviz ya da antep fıstığı ile süsleyin...Buzdolabında bir gece bekletip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. Ellerine saglık canım muhtesem görünüyor bende en kısa sürede yapacağım

    YanıtlaSil
  2. Ellerine saglık canım muhtesem görünüyor bende en kısa sürede yapacağım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Özlem'cim.Şimdiden afiyet olsun o zaman:)

      Sil