Yumuşacık ve lezzetli pofuduk mayalı poğaça yaptım.Hem görüntüsüni sevdim hem de normal mayalılardan daha küçük neredeyse tek lokmalık olmalarını sevdim.
Süt ve su ılık olursa hamur daha güzel mayalanır.
Deneyin, memnun kalacaksınız.
Bu tarifle 2 tepsi poğaça çıkıyor.
Malzemeler:
2 su bardağı süt (ılık)
1/2 su bardağı su (ılık)
1 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta (1 tanesinin sarısını üzerine sürmek için ayırın)
1 paket instant maya ya da 21 gr yaş maya
6-7 su bardağı un
Üzeri için:
Susam ve çörekotu
Hamurdan ayırdığınız yumurta sarısı ile 1 yemek kaşığı zeytinyağı çırpılıp sürürülecek.
İç harcı:
Ispanak,pazı otu ya da maydanoz, çökelek ya da beyaz peynir.
Hazırlanışı:
1- Un dışındaki tüm malzemeleri yoğurma kabına alın.Parmak uçlarınızla malzemeleri birbirine yedirin ve eleyerek unu ilave edin.
2- Henüz ele yapışır durumdayken un eklemeyi bırakıp yumuşak ama dağılmayan hamur yoğurun.Hamurun üzerini kapatıp ılık bir yerde 1 saat kadar mayalandırın.Sürenin sonunda hamur 2 katı olmuşsa hazırdır.
3- Hamuru 4 eşit bezeye ayırın.İlk bezeyi yukarıda resimde olduğu gibi uzun bir dikdörtgen olacak şekilde açın.Uzun ucuna iç harçtan koyup rulo şeklinde sarın.Bıçakla eşit parçalar halinde kesin.Yağlanmış ya da yağlı kağıt serili tepsiye dizin.Üzerine çok bastırmadan yumurtanın sarısı ve zeytinyağı karışımını sürün.Susam serpin.Bu şekilde yarım saat daha -tepsi mayası gelsin diye- bekletin.
4- Önceden ısıttığınız 180 derece fırında üzeri pembeleşene dek pişirin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder