10 Haziran 2015 Çarşamba

FIRINDA KABAK MÜCVER




 Kabak mücverinin fırında pişmiş hali gibi.Daha sağlıklı ve daha az yağlı...
Balkabağı mücveri için buraya tıklayın.


Malzemeler:
2 adet kabak
2 adet yumurta
2-3 dal taze soğan
Yarım demet dere otu
Yarım demet maydanoz
Nane
4 yemek kaşığı zeytinyağı (ya da sıvıyağ)
Yarım su bardağı ufalanmış beyaz peynir
1 su bardağı un (un miktarını kıvama göre ayarlayın.Tam buğday unu da kullanılabilir.)
1 paket kabartma tozu
tuz karabiber, ...



Hazırlanışı:
1- Fırını 170 derecede ısıtmaya başlayın.

2- Kabakları soyun ve rendeleyin.Suyunu sıkın.Yeşillikleri ince ince doğrayın.Tüm malzemeyi karıştırma kabında karıştırın.Kıvam ne çok cıvık (o zaman içi zor pişer) ne de sert olacak.Gerekirse un miktarını arttırıp azaltabilirsiniz.

3- Yağladığınız (ya da yağlı kağıt serdiğiniz) fırın kabına borcam da olabilir.)malzemeyi boşaltın.Isıttığınız fırına mücveri sürün ve üzeri kızarana kadar (35-45 dakika) pişirin.

4- Dilerseniz piştikten sonra rendelenmiş kaşar peyniri serpip kapalı fırında peynir eriyene kadar da bekletebilirsiniz.Ilıyınca dilimleyip üzerine (tercihen dereotu serpip) afiyetle yiyin.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder