24 Haziran 2015 Çarşamba

İSLİM KEBABI




İslim kebabı (Kürdan kebabı)
Çok leziz ve görsel olarak da iç açıcı bir tarif. Patlıcanların kızartılması yüzünden çok sık pişir(e)miyorum.Yine de vazgeçemeyeceğim bir yaz yemeği kendisi...

Sofranız bereketli olsun.Sevgiler



Malzemeler:
4 adet orta boy uzun ve düz patlıcan 
kızartmak için sıvı yağ

Üzerine:
4-5 adet yeşil biber dilimi
Domates dilimleri

Köfte için:
400 gr.kıyma
1 adet iri kuru soğan
2 yemek kaşığı galeta unu (yoksa ufaladığınız ekmek içi)
Tuz, karabiber, kimyon, kekik

Sos için:
3-4 adet domates rendesi
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
2 su bardağı su

Hazırlanışı:
1- Patlıcanları alacalı soyun.Uzunlamasına dilimleyin.Üzerine tuz serpin ve suyun içinde yarım saat kadar bekletin.

2- Soğanı küçük küçük doğrayın. (ya da rendeleyin.)Kıymayı ekleyin.Galeta ununu,baharatları ilave edip köfteyi yoğurun..

3- Daha sonra patlıcanları yıkayıp, kurulayın.Isıttığınız yağda her iki tarafını da kızartın.Köfteyi de kızgın yağda kızartın.Üzerindeki biberleri isterseniz kızartın (istemezseniz çiğden de koyabilirsiniz.)

4- Kızarttığınız patlıcanları + (artı) şeklinde üst üste koyun, ortasına iri ceviz büyüklüğündeki köfteyi yerleştirip patlıcanın uçlarını karşılıklı bohça şeklinde kapatın.Üzerine bir dilim domates ve bir dilim biber yerleştirip kürdanla tutturun.Tüm patlıcanları aynı şekilde yapıp fırın kabına yerleştirin.

5- Domates rendesi, küçük doğranmış sarımsak, salça, zeytin yağı ve sıcak suyu bir kasede karıştırıp patlıcanlı kebapların üzerine dökün. 190 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder