16 Eylül 2015 Çarşamba

KIRMIZI BİBER DOLMASI





  KIRMIZI BİBER DOLMASI
  Geçen ayın Sofra dergisinde görüp misafirlerime hazırladığım ve çok beğendiğimiz bir garnitür/meze tarifi.Hem görünüş hem de lezzet açısından kesinlikle tavsiye ederim.

Özlem tarifi sana gönderiyorum:)

Ps: Fotoğrafları akşam  çok acele çektim, pek içime sinmedi resimler ama ertesi güne kalmamıştı yeniden çekmek için...

Malzemeler:
4 adet kırmızı biber
1 adet patlıcan
1 adet kabak
1 adet patates
1 adet havuç
4-5 adet mantar
2-3 yemek kaşığı kavrulmuş dolmalık fıstık

Kızartmak için sıvı yağ

Sos için:
1 adet soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
2 adet domates
1 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
 1 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet kesme şeker
2 dal maydanoz
1 çay kaşığı tuz, karabiber


Hazırlanışı:
1- Önce sosu hazırlamaya başlayın.Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında çevirin.Doğranmış sarımsak ekleyip karıştırın.Kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış domatesi ilave edin.Ardından kıyılmış biberi ekleyin.Salçaları, kesme şekeri,tuzu ve karabiberi ekleyip pişirin.Ocaktan alıp kıyılmış maydanozu ilave edin ve karıştırın.

2- Ayrı bir yerde kırmızı biberleri yıkayıp kurulayın ve kızgın yağda kızartın.

3- Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın.Diğer tüm sebzeleri de küp küp doğrayıp sıvıyağda ayrı ayrı kızartın ve fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın.Sosla karıştırıp kenara alın.

4- Kızarttığınız kırmızı biberleri bıçak yardımı ile boylamasına ortadan kesin.Kesme sırasında iki parçanın kopmamasına dikkat edin.Çekirdek yataklarını çıkarıp ,ortalarına sebzeli ve soslu karışımı pay edin.

5- Dolmalık fıstıkları kısık ateşte kavurun. (Susam, ceviz, fıstık vs... kavurunca aroması daha güzel ortaya çıkıyor.)

6- Her bir kırmızı biberin üzerine kavurduğunuz dolmalık fıstıklardan serpin.

Yoğurtla ya da sade olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder