ŞEFTALİ REÇELİ
Yaz başında hazırladığım ancak şimdi paylaşabildiğim şeftali reçeli.
Kendine has hoş tadı ile sevilen reçellerden kendisi...
Uzatmayacağım.
Sevgiler
Malzemeler:
1 kg sert şeftali
1 kg toz şeker
Yarım limon suyu
Hazırlanışı:
1- Şeftalileri yıkayıp kabuklarını soyun,çekirdeğini çıkarın ve dilimleyin.Tencereye bir kat şeftali bir kat şeker olacak şekilde dizin.Kapağını kapatıp suyunu bırakması için 4-5 saat bekletin.
2- Tencereyi ocağa koyup kaynayınca altını kısın ve üzerinde biriken köpükleri tercihen kevgirle alın.Köpürmemesi için 1 çay kaşığı tereyağı ekleyebilirsiniz.
3- Koyulaşan reçele yarım limon suyu sıkın ve 5 dakika kadar daha kaynatıp ocaktan alın.
4- Sıcakken kavanoza doldurup kapağını sıkıca kapatıp ters çevirip 1 gece bu şekilde bekletin.Ertesi gün sızıntı yoksa (hava almamış demektir.) serin bir yerde muhafaza edip kışın tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder