Selamun aleykum ;
Bayramda hazırladığım tatlılardan.Porsiyonluk olduğundan ikramı kolay, görünüşü güzel..
Yine uzatmayacağım...
Aşağıdaki tariften 17 adet çıktı.
Kadayıfların iyice pişmesine dikkat etmelisiniz, az pişerse hamur olur.
Malzemeler:
500 gr çiğ tel kadayıf
1 su bardağı zeytinyağı ve erimiş tereyağı karışımı
1 su bardağı ceviz içi
Şerbeti için:
3,5 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
Hazırlanışı:
1- İlk önce şerbeti hazırlıyoruz.Şeker ve suyu tencereye alıp karıştırın ve ocağa koyun.Kaynamaya başlayınca 20 dakika kadar daha pişirin.Limon suyunu sıkıp 5 dakika daha bekletip ocaktan alın ve ılıması için kenarda bekletin.
2- Derin bir kabın içine kadayıfları açarak koyun.Üzerine zeytinyağı ve tereyağı karışımını boşaltıp elinizle harmanlayın.
3- Bir tutam kadayıf alıp muffin kalıbının dibine yerleştirin.Bardakla iyice ezerek bastırın.Üzerine iri ceviz parçalarından serpin ve tekrar bir tutam kadayıf alıp en üste koyun.Tekrar bardakla iyice presleyin.
4- Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 20-25 dakika (kızarana kadar pişirin)
5- Kadayıfları tepsiye ya da borcama ters çevirin.Arada boşluk kalmasa daha iyi olur.
6- Sıcak kadayıfların üzerine soğuk ya da ılık şerbeti dökün.
7- 4-5 saat sonra servise hazır.
Afiyet olsun
iletişim için:
bernisbayram@yahoo.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder