27 Eylül 2015 Pazar

REVANİ





   REVANİ
   Merhaba;
   İşte bir kurban bayramı daha gelip geçti.Zaman çok hızlı ilerliyor gibi, öyle değil mi?...
   Çok kalabalık ve bir o kadar da eğlenceli ve güzel bir bayram geçirdik.Kalabalık ailelere hep çoook özenmişimdir.Bu bayrama 13 kişi girdik.Yasemin ve Kamile okuduğunuzu biliyorum ve sizleri en kısa zamanda tekrar misafir etmek isterim...  

    Pek çok yer dolaştık ancak galiba en sevdiğim Ödemiş'in 'Birgi' köyü idi.Bozdağ eteklerinde yemyeşil dokusu olan bir yere kurulu.İncir ve iğne oyaları ile meşhur.14.yüzyılda Aydınoğulları Beyliğinin başkenti olan bu sevimli köydeki evlerin tümü Osmanlı mimarisinin izlerini hala taşıyor.Evlerin tümü  beyaz renkli, az katlı ve ahşap pervazlı.Aynı zamanda İslam alimlerinin en büyüklerinden İmam-ı Birgivi Hazretleri'nin kabristanı da burada.Resimlerle ayrıntılı yazımı ileriki günlerde hazırlayacağım.

   Revaniyi bayram gelmeden hazırlamıştım ama paylaşmak için yeni fırsat bulabildim.Hafif ve lezzetli.

   Denemek isteyenlere kolay gelsin.



Malzemeler:
3 tane yumurta
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı zeytinyağı (ya da sıvı yağ)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Yarım limon kabuğu (rendelenmiş)

Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1/2 limon suyu



Hazırlanışı:
1- Fırını 180 derecede ısıtmaya başlayın.Yumurta ve şekeri çırpın.Yoğurt ve sıvıyağı da ekleyin,çırpın.

2- Un, irmik,limon kabuğu ve kabartma tozunu ilave edin.Karıştırın.Hamur akışkan olmalı.

3- Yağladığınız 25 cm kalıba hamuru döküp 180 derecede 25 -30 dakika kadar pişirin.

4- Su, şeker ve limonu tencereye alın ve kaynatmaya başlayın.Kaynadıktan sonra altını kısıp 5 dakika daha pişirin ve limonu sıkın.

5- Revani ve şerbet ılıyınca şerbeti revaninin üzerinde kaşıkla gezdirin.

6- Şerbetini çekince servis yapabilirsiniz.(Şerbeti ilk anda hemen çekmiyor.Kaşıkla ekleyip biraz bekleyince kalan şerbeti de yavaş yavaş ekleyebilirsiniz.)

Afiyet olsun.

bernisbayram@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder