Daha önce kayısı marmelatlısını yaptığım rulo kurabiyeleri bu sefer yazın hazırladığım böğürtlen marmeladı ile yaptım.Sonuç ortada:) Hem mideye hem göze hitap eden leziz kurabiyeler çıktı ortaya...
Reçel daha akışkan olduğundan kıvam tutmuyor.Hazırda marmelat yoksa reçelinizi el blendırından geçirip,biraz kaynatıp (çok kaynatmayın acılaşır) kalmışsa suyunu süzerek kullanabilirsiniz.Ama marmelat ile daha iyi olur.
Bu tariften 25-30 adet çıkıyor.
160 gr tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
3-4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı kayısı marmeladı
1 su bardağı iri kırılmış fındık parçaları
Hazırlanışı:
1- Tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene dek çırpın.
2- Yumurta, vanilya özütünü ekleyip karıştırın.Kabartma tozu ve unu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
3- Hamuru dikdörtgen açın üzerine marmeladı sürün ve fındık parçalarını serpin ve çok sıkmadan rulo şeklinde sarın.Kenarları düzgün olmazsa sorun değil.Kesip düzeltebilirsiniz.Bu şekilde buzdolabında 15-20 dakika bekletin.(Daha kolay kesilsin diye).Dolaptan çıkarıp 1 cm kalınlığında kesin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip 15-17 dakika 180 derecede pişirin.
Afiyet olsun
1- Tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene dek çırpın.
2- Yumurta, vanilya özütünü ekleyip karıştırın.Kabartma tozu ve unu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
3- Hamuru dikdörtgen açın üzerine marmeladı sürün ve fındık parçalarını serpin ve çok sıkmadan rulo şeklinde sarın.Kenarları düzgün olmazsa sorun değil.Kesip düzeltebilirsiniz.Bu şekilde buzdolabında 15-20 dakika bekletin.(Daha kolay kesilsin diye).Dolaptan çıkarıp 1 cm kalınlığında kesin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip 15-17 dakika 180 derecede pişirin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder