Bu aslında Aydan'ın file bademli kurabiye tarifinin kuş üzümlü versiyonu.Tadını o kadar çok sevdim ki bir de kuş üzümlü deneyeyim dedim.Gayet başarılı.Ağızda dağılan enfes kurabiyeler.
Deneyin pişmen olamyacaksınız...
Malzemeler:
250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
yarım çay bardağı zeytinyağ
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta
1 su bardağı nişasta
1 kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya özütü
3 su bardağı un
Hazırlanışı:
1- Oda sıcaklığındaki tereyağı (başlamadan 15 dakika önce buzdolabından çıkarmak yeterli oluyor.), toz şekeri, yumurtayı yoğurma kabına alın.
2- Kabartma tozunu ve eleyerek nişastayı ve kontrollü olarak unu ekleyin.Ele yapışmayan bir hamur yoğurun.Bu miktar benim hamuruma tam geldi.Hiç ekleme yapmadım .Ama her un markası farklı su çektiğinden siz gerekirse azar azar un ekleyin.
3- Sakız gibi kıvam çıkıyor ortaya.Çok kolay şekilleniyor, hiç zorlamıyor.Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizde yuvarlayıp şekillendirin.Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizin.
4- 180 derecede 15-20 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder