5 Aralık 2014 Cuma

ELMALI KAFES TURTA




Kafes şeklinde örülmüş klasik elmalı turta.Aşağıdaki tarif turta yapacaksam sürekli kullandığım bir tariftir.Şaşmaz.Elma yerine farklı meyveler de kullanılabilir.Ahududu, armut, erik vs...
Denemek isteyenlere kolay gelsin...
Çok sevgiler




Malzemeler:
250 gr. tereyağı (oda sıcaklığında olacak)
1 yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kabartma tozu
yaklaşık 3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı vanilya özütü

Arası için:

5-6 adet elma (tercihen yeşil elma)
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı ceviz (istenmezse konmayabilir)

Üzeri için:
1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve yumurta sarısı karışımı



Hazırlanışı:
1- Tüm malzemeleri karıştırıp bir hamur yoğurun.Unu azar azar ve eleyerek ekleyin.Hamurunuz yumuşak poğaça hamuru kıvamında olmalı.

2- Elmaları rendeleyip toz şeker ile birlikte suyunu biraz çekene kadar pişirin.Suyunu tamamen çekmesin, o zaman içi kuru kalır.Cevizi ve tarçını ocaktan almaya yakın ekleyin.Ocağı kapatın ve soğuması için kenarda bekletin.


3- 30 cm turta ya da tart kalıbınızı yağlayın ve  tabanına yağlı kağıdı kesip yerleştirin.(Kalıp teflonsa keserken çizilmesin diye) Hamurun 4/3 ünü kalıba döküp elinizde yayın.Üzerine çatalla delikler açın.


4- Soğuyan iç harcını üzerine boşaltıp, düzeltin.


5- Üzerine ayırdığınız hamurdan kafes yapın.

    Diğer bir alternatif de artan hamuru derin dondurucu da 10-15 dakika bekletip rende ile üzerine rendeleyebilirsiniz.

6-  Üzerine sadece kafes yerlerine gelecek şekilde dikkatlice zeytinyağı ile incelttiğiniz yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.



Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder