Selamun Aleykum ;
Değişik bir sunum olsun diyorsanız, misafirlerinize yavrularınıza bu şekilde ikram edebilirsiniz peynirleri.Yapımı çok kolay.
Dikkat edilmesi gereken tek şey maydanoz saplarını 5 dakika kadar sıcak suda bekletip yumuşatmak ve bağlarken nazik hareketler yapmak.Ben maydanoz sapını tek dolamak zorunda kaldım çünkü saplar kısaydı ama uzun saplarınız varsa 2 sefer dolayabilirsiniz.
Normal kaşar peynirle de denemiştim.Onu da dikdörtgen kesip çok sıkmadan böyle bağlayıp süpürge ucu kısımlarını bıçakla kesebilirsiniz.Ama burgu ile daha başarılı sonuç çıkıyor ortaya.
Sevgiyle kalın
5-6 tane burgu peynir
Kişi sayısınca çubuk kraker (ya da peynirli çubuk kraker)
Bağlamak için uzun maydanoz sapı
Hazırlanışı:
1- Maydanozları bir tabağa koyup üzerine sıcak su dökün ve 5-6 dakika yumuşaması için bekletin.
2- Burgu peyniri 3 cm uzunluğunda kesin.Kestiğiniz peynirlerin 3 parçayı maydanoz dalı ile çubuk krakerlere bağlayın.Bu kısım biraz dikkat gerekiyor.Peynir saçaklarını elinizle açıp saçaklı bir görünüm verin...
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder