Cevizli havuçlu kek
Nemli, çok lezzetli, yumuşacık ve besleyici bir kek.Çocuklar bayılıyor.İçindeki havuç tadı hissedilmiyor.
Bizim evde çok ok sık pişen ve sevilen keklerden birisi.
Deneyip bana yazın hadi:)
Malzemeler:
2,5 su bardağı un (elenmiş)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı muskat
1 çay kaşığı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker (yarım bardağı esmer şeker olsa daha iyi)
1 su bardağı zeytinyağı (ya da sıvı yağ)
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
3 su bardağı (340 gr. rendelenmiş havuç)
150 gr ceviziçi
15 gr tereyağı
6 (30 gr)yemek kaşığı hindistan cevizi
Hazırlanışı:
1- Cevizleri irice kıyın, ağza gelecek kıvamda olsunlar ve yağsız tavada 10 dakika kavurun.Ateşten alıp tereyağı ekleyin ve karıştırın.
2- 25 cm kek kalıbınızı tereyağı ile yağlayın.
3- Kuru malzemelerin hepsini (Un, tuz, kabartma tozu, tarçın) derin bir kapta harmanlayın.
4- Başka bir kasede şekere yumurtaları teker teker ekleyip çırpın.İyice karışınca sıvı yağ ve vanilyayı ekleyin.
5- Kuru malzemelerin olduğu kaba bir çukur açın.Islak malzemeleri azar azar ekleyin.Yavaşça karıştırın.Rendelenmiş havuçları ve kenarda bekleyip soğumuş olan cevizleri de ekleyin ve yavaşça karıştırın.
6- Hamuru kalıba dökün.Bir kaç minik sallama ve kalıba vurma hareketi ile içindeki hava kabarcıklarını çıkarın ki eşit kabarsın.
7- Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 55 dakika kadar pişirin.Pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi yapabilirsiniz.40 dakikadan önce fırının kapağını açmayın.
Afiyet olsun.
1- Cevizleri irice kıyın, ağza gelecek kıvamda olsunlar ve yağsız tavada 10 dakika kavurun.Ateşten alıp tereyağı ekleyin ve karıştırın.
2- 25 cm kek kalıbınızı tereyağı ile yağlayın.
3- Kuru malzemelerin hepsini (Un, tuz, kabartma tozu, tarçın) derin bir kapta harmanlayın.
4- Başka bir kasede şekere yumurtaları teker teker ekleyip çırpın.İyice karışınca sıvı yağ ve vanilyayı ekleyin.
5- Kuru malzemelerin olduğu kaba bir çukur açın.Islak malzemeleri azar azar ekleyin.Yavaşça karıştırın.Rendelenmiş havuçları ve kenarda bekleyip soğumuş olan cevizleri de ekleyin ve yavaşça karıştırın.
6- Hamuru kalıba dökün.Bir kaç minik sallama ve kalıba vurma hareketi ile içindeki hava kabarcıklarını çıkarın ki eşit kabarsın.
7- Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 55 dakika kadar pişirin.Pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi yapabilirsiniz.40 dakikadan önce fırının kapağını açmayın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder