28 Temmuz 2015 Salı

CEVİZLİ HAVUÇLU KEK




   Cevizli havuçlu kek
   Nemli, çok lezzetli, yumuşacık ve besleyici bir kek.Çocuklar bayılıyor.İçindeki havuç tadı hissedilmiyor.


  Bizim evde çok ok sık pişen  ve sevilen keklerden birisi.
  Deneyip bana yazın hadi:)



Malzemeler:
2,5 su bardağı un (elenmiş)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı muskat
1 çay kaşığı  kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker (yarım bardağı esmer şeker olsa daha iyi)
1 su bardağı zeytinyağı (ya da sıvı yağ)
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
3 su bardağı (340 gr. rendelenmiş havuç)
150 gr ceviziçi
15 gr tereyağı
6 (30 gr)yemek kaşığı hindistan cevizi


Hazırlanışı:
1- Cevizleri irice kıyın, ağza gelecek kıvamda olsunlar ve yağsız tavada 10 dakika kavurun.Ateşten alıp tereyağı ekleyin ve karıştırın.

2- 25 cm kek kalıbınızı tereyağı ile yağlayın.

3- Kuru malzemelerin hepsini (Un, tuz, kabartma tozu, tarçın) derin bir kapta harmanlayın.

4- Başka bir kasede şekere yumurtaları teker teker ekleyip çırpın.İyice karışınca sıvı yağ ve vanilyayı ekleyin.

5- Kuru malzemelerin olduğu kaba bir çukur açın.Islak malzemeleri azar azar ekleyin.Yavaşça karıştırın.Rendelenmiş havuçları ve kenarda bekleyip soğumuş olan cevizleri de ekleyin ve yavaşça karıştırın.

6- Hamuru kalıba dökün.Bir kaç minik sallama ve kalıba vurma hareketi ile içindeki hava kabarcıklarını çıkarın ki eşit kabarsın.

7- Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 55 dakika kadar pişirin.Pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi yapabilirsiniz.40 dakikadan önce fırının kapağını açmayın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder