Denenmiş yemek, tatlı,kurabiye,kek ve dondurma tarifleri,çocuklar için tarifler ve daha fazlası
2 Temmuz 2015 Perşembe
KAYISI KOMPOSTOSU
Kayısı kompostosu
Dilimize İtalyanca'dan girmiş olan 'komposto' ve Farsça'dan girmiş olan 'hoşaf' çoğu zaman birbirine karıştırılır.(Vikipedi) Kurutulmuş meyve ile yapılanına hoşaf, taze meyve ile yapılanına komposto denir biliyorsunuz:)
Taze meyvelerden komposto yaparken önce su ve şekeri kaynatıp meyveyi sonra eklerseniz meyvenin yumuşayıp dağılmasını önlemiş olursunuz.
Kuru meyvelerde ise tam tersine şeker meyve piştikten sonra eklenmelidir.
Şeker miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.Bu kayısılar çok büyüktüler bu yüzden dilimledim ama isterseniz ortadan ikiye de bölebilirsiniz.
Malzemeler:
1 kg kayısı
7 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker (arttırıp azaltabilirsiniz.)
2 adet çubuk tarçın
2-3 tane karanfil
1 küçük taze zencefil (istemezseniz eklemeyin.)
Hazırlanışı:
1- Su ve şekeri tencereye alın.Şeker eriyene dek 5 dakika kaynatın.Çekirdeklerini çıkarıp dilimlediğiniz kayısıları,kabuğunu soyduğunuz zencefili, çubuk tarçını ve karanfilleri ekleyin.Sadece 1 taşım daha kaynatın.
2- Meyveler hafif yumuşadıktan sonra ocağı kapatın.Soğutun.Servisten önce zencefil çıkarmayı unutmayın:)
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder