Geleneksel yüksük çorbasını biliyordum da yoğurtlusunu ilk kez denedim.Bundan sonra sık sık pişireceğim gerçekten enfes bir çorba oldu.
Mantı zaten başlı başına müthiş bir lezzet.Uğraştırıcı olmasa ve yeterince zamanım ve sabrım (sabır en önemlisi!) olsa her gün hamur açar mantı bükerdim kesin.En iyisi bir kaç arkadaş bir araya gelmek ve topluca yapıp dondurucuya atmak sanırım.
Deneyin pişman olmayacaksınız...
Sofranız bereketli olsun.
Bu tariften 7-8 kase çorba çıkıyor.
Malzemeler:
2 su bardağı mantı
1 su bardağı haşlanmış nohut
Tuz, karabiber
2 litre kadar sıcak su
Terbiyesi için:
2 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
Üzeri için:
1 yemek kaşığı nane
2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
1- Tencereye suyu alın, kaynamaya başlayınca tuz ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyin.Mantıları ilave edip mantılar pişene dek (7-8 dakika) pişirin.
2- Pişince önceden haşladığınız nohutları da ekleyin.Birkaç dakika pişirin.
3- Bir kasede yoğurt, yumurta sarısı ve unu çırpın.Mantının suyundan 1 kepçe alıp yoğurtlu karışıma ekleyin.(Birden dökersek çorba kesilebilir.) Karıştırın ve çorbaya terbiyenin tamamını ilave edip bir taşım kaynatın.Kaynayınca altını kapatın.
4- Tavada tereyağı (veya zeytinyağı) ve naneyi çok az çevirin ve ister direkt çorbaya dökün ister kaselere paylaştırdığınızda üzerilerine kaşık ile ekleyin.
Çorbanın suyu az gelirse sıcak su ilave edin.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder