12 Temmuz 2015 Pazar

KASEDE KOLAY CHEESE CAKE (PİŞİRMEDEN)



   Kasede pişirmeden çizkek

   Yapımı çok kolay, ani gelen misafirler için pratik bir tatlı.Doğrusunu söylemek gerekirse pişirilen cheesecake i daha çok seviyorum.Ama bu da bir alternatif olabilir.
Hadi deneyin ve paylaşın:)



Malzemeler:
1,5 paket burçak ya da yulaflı bisküvi (ben dondurucuya attığım kurabiyeleri kullandım.)
3 yemek kaşığı dolusu tereyağı (45 gr)
1 su bardağı süzme yoğurt ya da sıvı krema (240 gr)
1 paket labne peynir (suyu varsa süzgeçte bekletip süzdürün.)
4 yemek kaşığı pudra şekeri
Böğürtlen marmeladı (ya da istediğiniz bir marmelat)

Hazırda marmelat yoksa:
1 kase çilek, böğürtlen, dut (kayısı...)  1-2  kaşık şekerle  ocağa alıp kısık ateşte pişirin.Kıvam alınca el blendırından geçirin.Soğuyunca kullanabilirsiniz.

Hazırlanışı:
1- Bisküvileri ve oda sıcaklığında erimiş tereyağını rondoya atıp bisküviler toparlanıncaya kadar bir kaç dakika çalıştırın.

2- Tekli kaselerin tabanına (ya da kelepçeli kalıba) ezilen bisküvileri kaşıkla koyun ve yine kaşığın tersi ile bastırıp düzleştirin.

3- Derin kasede süzme yoğurt ( ya da krema),labne peyniri ve pudra şekerini çırpın.Homojen kıvam alınca kasedeki bisküvilerin üzerine paylaştırın.

4- Dilediğiniz bir marmeladı 3.katman olarak kaşıkla üzerine yayın.

5- Dilerseniz üzerine dövülmüş fındık serpin veya artan bisküviniz varsa rondodan geçirip de serpebilirsiniz...

6- Buzdolabında biraz soğutup servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder