Sevgili Özlem'e (Özlem Ubaid) son gittiğimde tattığım enfes kurabiyeler...Tarçınlı çörek yapacağını söylediğinde ben şakadan 'tarzım değili yapma!' deyince O'da işte bu güzellikleri pişirmiş bizim için.İyi ki de yapmış.Bayıldım çünkü.
Aslında kek ve kurabiye arası kurabiye biçiminde kek bunlar.Yani yumuşak kıvamlı, çikolatalı ve ağza gelen fındıklarla 'yeter artık başka yemeyeyim' demek neredeyse imkansız.
Kurabiyelerin orijinal adı 'Macademia Chocolate Chunk Cookies'. Makademya fındığı denilen bir cins fındıkla yapıldığından adı böyle.Bizim fındığımız ile daha da güzel oluyor.Deneyin pişman olmayacaksınız...
48-50 adet küçük kurabiye için:
Malzemeler:
1 su bardağı esmer toz şeker
3/4 su bardağı toz şeker
1 su bardağı (225 gr) tereyağı (oda ısısında yumuşamış)
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
2 yumurta
2 1/4 su bardağı un
1/2 su bardağı kakao
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
225 gr. bitter çikolata (büyükse küçük parçalara ayırın)
1 su bardağı iri parçalar halinde fındık ya da ceviz
Hazırlanışı:
1- Esmer şeker, toz şeker, tereyağı, vanilya özütü ve yumurtaları mikserle 2-3 dakika kadar çırpın.
2- Un, kakao,karbonat ve tuzu ayrı bir kaba eleyip harmanlayın ve yumurtalı karışıma ilave edip yoğurun.Tüm malzeme özdeşleşince çikolata ve fındık parçalarını ekleyip malzemenin iç içe geçmesini sağlayın.
3- Hamurdan tatlı kaşığı yardımı ile 1 kaşık alıp yağlı kağıt serili tepsiye top şeklinde dizin.Zaten biraz yayılacaklar.Kurabiye aralarında yaklaşık 5 cm aralık bırakmaya özen gösterin.
4- 165-170 derece fırında 12-13 dakika pişirin.Sertleşmemesi için kesinlikle daha fazla pişirmeyin.Fırından ilk çıktığında dağılabileceklerinden soğuyana kadar dokunmayın.10-15 dakika sonra yenmeye hazır oluyor.
Afiyet olsun.
Sorularınız ve istekleriniz için:
bernisbayram@yahoo.com a yazabilirsiniz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder