16 Eylül 2014 Salı

ISLAK KURABİYE





                         


Helva tadında kurabiyeler bunlar...
Bu tariften 48 tane çıkıyor

malzemeler:
3 yemek kaşığı kakao  (25 gr)
1 yumurta
125 gr tereyağı
1 çay bardağı tozşeker
1 çay bardağı zeytinyağı (sıvıyağ da olur)
1 kabartma tozu
2,5-3 su bardağı un

Şerbeti:
2,5 çay bardağı şeker
3 çay bardağı su
Az limon suyu



Hazırlanışı:
1- Önce şerbeti hazırlayarak başlıyoruz ki biz kurabiyeyi yapana kadar şerbet soğusun.Şekeri ve suyu tencereye alın ve kaynatın.Ocaktan almadan birkaç damla limon suyu ekleyin.Kenarda soğuması için bekletin.

2- Un hariç tüm hamur malzmelerini yoğurma kabına alın.Unu eleyerek ve kontrollü ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoğurun.

3- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kurabiyeler hazırlayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

4- 170 derecede 10-15 dakika pişirin.

5- Sıcak kurabiyeleri soğuk şerbete batırıp 5-10 saniye tutup çıkarıp servis tabağına dizin.Eğer süsleme yapacaksanız hemen süsleyin, sonradan süs tutunmayabiliyor.

Önemli: Şerbetin içinde kurabiyeleri uzun süre bekletip saatler sonra ikram ederseniz kurabiyeler parçalanıp dağılıyor.Kurabiyeyi önceden pişirip, ikram etmeden yarım saat ya da 1 saat önce de şerbetleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder