Denenmiş yemek, tatlı,kurabiye,kek ve dondurma tarifleri,çocuklar için tarifler ve daha fazlası
16 Eylül 2014 Salı
ISLAK KURABİYE
Helva tadında kurabiyeler bunlar...
Bu tariften 48 tane çıkıyor
malzemeler:
3 yemek kaşığı kakao (25 gr)
1 yumurta
125 gr tereyağı
1 çay bardağı tozşeker
1 çay bardağı zeytinyağı (sıvıyağ da olur)
1 kabartma tozu
2,5-3 su bardağı un
Şerbeti:
2,5 çay bardağı şeker
3 çay bardağı su
Az limon suyu
Hazırlanışı:
1- Önce şerbeti hazırlayarak başlıyoruz ki biz kurabiyeyi yapana kadar şerbet soğusun.Şekeri ve suyu tencereye alın ve kaynatın.Ocaktan almadan birkaç damla limon suyu ekleyin.Kenarda soğuması için bekletin.
2- Un hariç tüm hamur malzmelerini yoğurma kabına alın.Unu eleyerek ve kontrollü ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
3- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kurabiyeler hazırlayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
4- 170 derecede 10-15 dakika pişirin.
5- Sıcak kurabiyeleri soğuk şerbete batırıp 5-10 saniye tutup çıkarıp servis tabağına dizin.Eğer süsleme yapacaksanız hemen süsleyin, sonradan süs tutunmayabiliyor.
Önemli: Şerbetin içinde kurabiyeleri uzun süre bekletip saatler sonra ikram ederseniz kurabiyeler parçalanıp dağılıyor.Kurabiyeyi önceden pişirip, ikram etmeden yarım saat ya da 1 saat önce de şerbetleyebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder