Et yemeklerinin yanında garnitür olarak hazırladığım lezzetli bir tarif.Yapımı çok oyalayıcı değil.'Deneyin beğeneceksiniz' deyip çıkıyorum zira yarın erken uyanmalıyım okul var:)
Malzemeler:
4 ad patates
2 ad soğan
Yarım demet ıspanak
Biberiye
Kuru domates
Muskat (rendelenmiş)
Zeytinyağı
Ceviz
Sarımsak
Kaşar Maydanoz
Hazırlanışı:
1- Patatesleri biraz kalın halka halka doğrayın.Fırın kabına üst üste 3-4 adet olacak şekilde sıralayın.Zeytinyağı, biberiye, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırıp pateteslerin üzerine dökün.35-45 dakika kadar önceden ısıtılmış fırında pişirin.
2- Tavaya zeytinyağını dökün.Yemeklik doğradığınız kuru soğanı soteleyin.Sarımsak ince doğranmış ıspanak, küçük doğranmış kuru domates ve maydanozu ilave edip çok az pişirin.Zaten hemen pişiyorlar. Krema tuz, karabiber ve muskatı ilave edin.
3- Fırından aldığınız pişen patateslerin üzerine patateslerin şeklini bozmadan kule gibi sebze karışımı ve dilim halinde (ya da rendeleyerek) kaşar peyniri serpin.
Gratine etmek için tekrar 5 dakika yüksek ateşte fırına atın.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder