Pazılarımı bahçemden topladım kısaydılar bu yüzden tombik sarmalarım oldu.
Tariften kıymayı çıkararak zeytinyağlısını da yapabilirsiniz.O zaman tüm malzemeleri tavada biraz çevirmelisiniz.
Pazı çok hassas olduğundan suda kaynatıp çok bekletmeyin.Sadece sıcak suya batırıp 1-2 dakika tutmanız yetiyor.
Eğer yırtılan yapraklar olursa tencerenin dibine saplarla birlikte yerleştirebilirsiniz...
Malzemeler:
Dilediğiniz miktar pazı yaprağı
1 su bardağı pirinç
2 ad soğan
1 yemek kaşığı salça
25o gr kıyma
tuz, karabiber, sumak, nane
1 diş sarımsak
Zeytinyağı
Üzerine dökmek için:
Biraz zeytinyağı
Yarım limon suyu
Yaprakların üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su
Hazırlanışı:
1- Pazıları yıkayın.Derin bir tencerede suyu ısıtın.Pazıları içine atıp çıkartın.İçinde çok tutmayın ya da kaynatmayın, o zaman pazılar eriyor ve sarılmıyor.)
2- İç harcını hazırlayın.Küçük doğranmış soğanları zeytinyağında çevirin.Ocaktan alıp içine salça ,kıyma, yıkanıp süzülmüş pirinç ve baharatları ilave edin.)
3- Pazıların sap kısımlarını ayırın.(Tencerenin altına dizmek için)Geniş kısmını tezgaha yayın ve iç harcından doldurun.Eğer orta kısmındaki damarlar çok sertse bıçağın ters kısmı ile birkaç kez zedelemeden vurup yumuşatın.) Yaprak sarması yapar gibi sarın. Tencerenin dibine yırtılan pazıları ve saplarını dizin ve sardığınız pazıları üzerine sıralayın.
4- Tüm pazıları sarınca , hazırladığınız üzerine dökülen karışımı boşaltın ve kısık ateşte 20-25 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder