Merhaba,
Poğaça yaparken değişik nasıl şekiller yapabilirim diye çalışmalar yaparım bazen.Bu civciv onlardan biri.Çocuklar için ilgi çekebilir diye düşündüm.
Bu arada kaplumbağa poğaçayı ve tırtıl poğaçayı gördünüz mü?
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı ılık su
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3-4 bardak un (eleyerek ekleyin)
1 yumurta
1 yemek kaşığı instant maya (ya da 21 gr yaş maya)
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Gözleri için kuş üzümü
Gagası için soyulmuş antep fıstığı (ya da badem)
Hazırlanışı:
1- Ilık süt ve suyu kaba alın.Kuru ya da taze maya kullanacaksanız sütün içinde birkaç dakika bekletin. Instant maya kullanacaksanız direkt una ekleyebilirsiniz.
2- Tüm malzemeleri ekleyin ve yumuşak bir hamur yoğurun.
3- Üzerini, örtüp mayalanması için 1-2 saat bekletin.Hamur iki misli olunca hazır demektir.Kafası için ceviz büyüklüğünde 1 top yapın.Gövdesi için mandalin büyüklüğünde 1 oval yapın ve iki parçayı birleştirin.Kanatları için 1 makasla gövdesine 2 çentik atın.Gözlerine kuş üzümü, gagasına antep fıstığı takın.
4- Tüm civcivler bitince tepsi mayası için yarım saat de tepsi de bekletin.
5- Hafif hareketlerle üzerine yumurta sarısı sürün.
6- 180 derecede pembeleşene kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder