21 Temmuz 2014 Pazartesi

Közlenmiş kırmızı biber sarması







     Aslında çok bilinen bir tarif.Ama davet sofralarınızda görünümü ve lezzeti itibarı ile hoş duran bir meze çeşidi olduğundan bir de ben yazayım istedim...


Malzemeler:
4 ad közlenmiş kapya biber
4 ad yeşil soğan
1,5 çay bardağı beyaz peynir (ezilmiş)
Az kaşar peyniri (rendelenmiş)
6-7 dal maydanoz
1 yemek kaşığı ceviz (iri kıyılmış)
Tuz, karabiber
Zeytinyağı
Limon suyu

Hazırlanışı:
1- Kapya biberleri közleyin, kabuklarını soyun,ortasından tek taraflı kesip çekirdeklerini çıkarın.

2- İnce kıyılmış maydanoz, beyaz ve kaşar peynir, ceviz, tuz, karabiber ve zeytinyağını bir kasede karıştırın.

3- Biberin geniş tarafına hazırladığınız peynirli karışımdan 1-2 yemek kaşığı kadar koyun ve sigara böreği sarar gibiçok sıkamadan sarın.

4- Tze soğanın yeşil kısımlarını kesin, bir kasede üzerine sıcak su döküp 1 dakika kadar bekletip soğanın yapraklarının fiyonk yapmak için yumuşamasını sağlayın.

5- Biberlerin üzerine başka bir kasede karıştırdığınız limon ve zeytinyağı karışımını dökün.

Afiyet şeker olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder