18 Temmuz 2014 Cuma

Davet pilavı





    İşte size misafirlerinize ikram edebileceğiniz hem sunumu güzel hem  tadı enfes hem de 
doyurucu bir yemek.Davet pilavını Uğur Volkan Uysal'ın tarifinden uyarladım.

    Sevgiler...

malzemeler:
1 kase bezelye
1 orta boy soğan
2 adet havuç (küp doğranmış)
2 su bardağı pirinç
zeytinyağı
Tuz/ karabiber
1 kase kaşar peyniri (rendelenmiş)
2 yumurta (isteğe bağlı)
1 kase mantar (evde yoktu ben eklemedim)

köftesi için:
500 gr kıyma
1 su bardağı ufalanmış ekmek ya da galeta unu
1 küçük soğan
Kimyon/tuz/karabiber





Hazırlanışı:
1- Tencereye zeytinyağı döküp soğanı soteleyin.Sonra sırası ile havuç, bezelye (ve kullanacaksanız mantarı) yi ekleyin.Tuz ve karabiberi ilave edin.

2- Pirinci yıkayıp,süzün.Her zaman yaptığınız gibi pilav pişirin.

3- Derin bir karıştırma kabına köfte malzemelerini alıp yoğurun.Cevzi büyüklüğünde minik köfteler elde edin.Köfteleri ya fırın kabında 5-10 dakika fırınlayın ya da yağda kızartın (hangisi size uyarsa)

4- Rendelediğiniz kaşar peyniri ve 2 adet yumurtayı çırpın.Geniş fırın kabınıza pilavın yarısını döküp üzerini düzleştirin, sebzeli karışımı ekleyin.Köfteleri dizin.En üst kısma kalan pilavı döküp üzerini düzeltin.Yumurtalı kaşar karışımını pilavın üzerine sürün.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder