21 Temmuz 2014 Pazartesi

Elmalı turta





Malzemeler:
250 gr. tereyağı (oda sıcaklığında olacak)
1 yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kabartma tozu
yaklaşık 3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı vanilya özütü

Arası için:

4-5 adet elma (tercihen yeşil elma)
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı ceviz (istenmezse konmayabilir)




Hazırlanışı:
1- Tüm malzemeleri karıştırıp bir hamur yoğurun.Unu azar azar ve eleyerek ekleyin.Hamurunuz yumuşak poğaça hamuru kıvamında olmalı.Akışkan değil yani.

2- Elmaları rendeleyip toz şeker ile birlikte suyunu biraz çekene kadar pişirin.Suyunu tamamen çekmesin, o zaman içi kuru kalır.Cevizi ve tarçını ocaktan almaya yakın ekleyin.Ocağı kapatın ve soğuması için kenarda bekletin.


3- 30 cm turta ya da tart kalıbınızı yağlayın ve  tabanına yağlı kağıdı kesip yerleştirin. Hamurun 4/3 ünü kalıba döküp elinizde yayın.Üzerine çatalla delikler açın.


4- Soğuyan iç harcını üzerine boşaltıp, düzeltin.


5-Kalan ayırdığınız hamuru derin dondurucu da 10-15 dakika bekletip rende ile üzerine rendeleyeyin.


6-170 derece fırında 30-35 dakika pişirin.


Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder