250 gr. tereyağı (oda sıcaklığında olacak)
1 yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kabartma tozu
yaklaşık 3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
Arası için:
4-5 adet elma (tercihen yeşil elma)
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı ceviz (istenmezse konmayabilir)
Hazırlanışı:
1- Tüm malzemeleri karıştırıp bir hamur yoğurun.Unu azar azar ve eleyerek ekleyin.Hamurunuz yumuşak poğaça hamuru kıvamında olmalı.Akışkan değil yani.
2- Elmaları rendeleyip toz şeker ile birlikte suyunu biraz çekene kadar pişirin.Suyunu tamamen çekmesin, o zaman içi kuru kalır.Cevizi ve tarçını ocaktan almaya yakın ekleyin.Ocağı kapatın ve soğuması için kenarda bekletin.
3- 30 cm turta ya da tart kalıbınızı yağlayın ve tabanına yağlı kağıdı kesip yerleştirin. Hamurun 4/3 ünü kalıba döküp elinizde yayın.Üzerine çatalla delikler açın.
4- Soğuyan iç harcını üzerine boşaltıp, düzeltin.
5-Kalan ayırdığınız hamuru derin dondurucu da 10-15 dakika bekletip rende ile üzerine rendeleyeyin.
6-170 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder