16 Temmuz 2014 Çarşamba

PASKALYA tarifi








      İşteee, benim en sevdiğim hamur işlerinden birisi.Her sabah yesem bıkmam o derece.Dayanılmaz mahlep kokusu ve yumuşacık bir lezzet.Deneyin pişman olmayacaksınız...

    Instant maya kullanacaksanız direkt hamura, yaş maya kullanacaksanız ılık sütün içinde eritip kullanmanız gerektiğini hatırlatmak isterim.


İçindekiler:
3 yumurta
yarım sb pudra şekeri
125 gr tereyağı
2 tatlı kaşığı mahlep
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
4,5 su bardağı un
21 gr yaş maya ya da 1 paket instant maya




Hazırlanışı:
1- Yumurta ,pudra şekeri, tereyağı, mahlep,süt, tuzu yoğurma kabına alın.Elinizle şöyle bir karıştırın.Mayayı ekleyin.Unu eleyin.

2- Hamur yoğurup 1 -2 saat mayalanmasını bekleyin.Hamur 2 katına çıkınca örgü şeklini verin ve tepsi mayası için yarım saat kadar bekletin.170 derece fırında 15 dakika pişirin.

Bu tariften 4-5 adet büyük paskalya çıkıyor.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder