Denenmiş yemek, tatlı,kurabiye,kek ve dondurma tarifleri,çocuklar için tarifler ve daha fazlası
13 Temmuz 2014 Pazar
Közlenmiş patlıcan yağlaması
Merhaba, ramazan dolayısı ile pek tarif yayımlayamadım bu aralar...Acele acele fotoğrafını çektiğim közlenmiş patlıcan yağlaması var sırada.
Ege'de buna yağlama derler ama başka yerlerde patlıcan salatası ya da mezesi de deniyor diye biliyorum.(Yanlışsam düzeltin lütfen)
Közleme işini ben bahçemde odun ateşinin üzerinde hallediyorum.Kesinlikle ocakta yapmıyorum.Çünkü aliminyum folyo nun ısıyla temasında ciddi zararları var.(Alminyum folyo ve ısı hakkında ufak bilgi) Birkaç kez fırında denedim, o da güzel oluyor ancak odun ateşindeki gibi tadı veremiyor tabii.
Denizli'de önce lavaş ekmeği yapılır (aslında bazlamadır adı) Üzerine tüm malzemeler közlenip bu bazlama ekmeğinin üzerinde dakikalarca bıçakla çintilir.İnanılmaz bir lezzet çıkar ortaya.
Malzemeler:
2-3 adet patlıcan (közlenmiş, soyulmuş)
3 adet orta boy domates (közlenmiş olsa daha iyi)
3-4 adet yeşil biber (közlenmiş olsa daha iyi)
1 ad orta boy soğan
3-4 diş sarımsak
Tuz, baharatlar,
1 yemek kaşığı salça
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
1- Patlıcanları, domatesleri ve biberleri közleyin.Kabuklarını soyun ve yıkayın.İnce ince dilimleyin.
2- Zeytinyağını tencereye koyun ve soğanları ve sarımsakları ince dilimleyin.Salçayı ekleyin.Kıyılmış patlıcan, biber ve domatesleri ilave edin.Tuz ve baharatları da ekleyip biraz pişirin.
Eğer biberleri közlemeyip taze olarak atacaksanız önce soğan ve sarımsak sonra yeşil biberleri atıp biraz çevirin.Biber közlenmiş değilse pişmesi geç olacağından önce onu pişirmelisiniz...
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder