1 Temmuz 2014 Salı

Damla çikolatalı çubuk kurabiye






   Merhabalar;
   Kahvenizin yanında ya da soğuk süt ile birlikte çok iyi giden kıtır kıtır çikolata damlaları ağzınıza gelirken ayy bir tane daha yesem ne olur ki diye düşündüren ve sonunda tüm tabağın bitiren enfes kurabiyeler var bugün.

   Çubuk şekillerini vermek için 2 yol var.Birincisi:2 yağlı kağıdı fırın tepsiniz büyüklüğünde açın.Hamuru alttaki kağıdın üzerine serin ve diğer yağlı kağıdı üzerine kapatın.Hamuru merdane ile kağıdın üzerinden açın.Üstteki kağıdı kaldırın ve çikolata parçalarını atıp hafifçe tekrar üzerinden geçin.


   İkinci yol daha kolay.Tüm malzemeleri koyup hamuru yoğurduktan sonra çikolata parçalarını da katıp hafifçe karıştırın ve hamuru merdane ile direkt açın.Bıçak ile çubuk şeklinde kesin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.

Hangisi size uyarsa o şekilde yapabilirsiniz.

   Eğer sizde kıtır kurabiye sevenlerdenseniz işte tarif.



Malzemeler:
1/2 su bardağı zeytinyağı (başka sıvı yağ da kullanabilirsiniz)
1/2 su bardağı kahverengi toz şeker
1/2 su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
1/2  çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı un
1 su bardağı damla çikolata (yoksa küçük parçalara ayrılmış çikolata)

                         


Hazırlanışı:

1- Derin kasede yağı, şekeri ve yumurtayı çırpın.

2- Çikolata dışındaki kuru malzemeleri de kaba eleyerek ekleyin ve hamuru yoğurun. 


3- Elinizin sıcaklığı ile erimesin diye en son çikolatayı ekliyoruz.Çikolatayı ekleyip şöyle bir karıştırın.


4- Hamuru merdane ile kare/dikdörtgen şekilde açın ve bıçakla istediğini kalınlıkta çubuklar kesin.Yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve 165 derecede 10-15 dakika pişirin. (Eğer çikolatalrla açmak zor gelirse çikolata eklemeden hamuru yağlı kağıdın üzerinde açın üzerine damla çikolataları serpiştirin ve bıçakla nazikçe kesin.Yağlı kağıdınızı direkt tepsiye koyun ve pişirin.)


Fırından çıkınca 10-15 dakika dokunmayın çünkü yumuşak oluyorlar.Soğudukça sertleşip kıtır kıtır enfes birşeye dönüşüyorlar:)


Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder