1 Ekim 2014 Çarşamba

FIRINDA BROKOLİ PATATES




   Hem pratik hem de besleyici ve sağlıklı bir tarif.Vitamin değeri de yüksek.Kilosuna dikkat edenler için ideal.

   Bu miktarlar 2 kişiye fazlası ile yetiyor.Siz istediğiniz miktar kullanabilirsiniz.

   Dilerseniz içine pırasa, karnabahar,kereviz ya da soğan da ekleyebilirsiniz.

   Üzerine sarımsaklı yoğurt da çok yakışır.



                                                       
Malzemeler:
1 ad. patates
1 ad orta boy brokoli
1 ad. havuç
tuz, karabiber
yarım çay bardağı zeytinyağı
yarım çay bardağı su (sebzeler de kendi suyunu bırakıyor)

Hazırlanışı:
1- Patates, brokoli ve havucu yıkayıp soyun.Brokoliyi küçük parçalara bölün.Patatesi ve havucu dilimleyin.Tercihen kapaklı bir fırın kabına ya da borcama hepsini koyup, zeytinyağı, tuz ve suyu ilave edip harmanlayın.
 Eğer fırın tepsisi kullanacaksanız yağlı kağıt kullanın.Ama en güzeli kapaklı borcam buharı da içinde kalıyor.

2- 180 derecede 30-35 dakika pişirin.Ilıkken servis tabağına alın.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder