Merhaba,
Hayırlı cumalar
Bugünkü tarifim şekil itibarı ile farklı ve güzel tadı itibarı ile de süper:)
Tahinli çörek zaten başlı başına enfes olsa da denemediyseniz misafirlerinizi etkilemek için bir de bu şekilde deneyin.
Eğer tahin sevmiyorsanız arasına tarçın ve şekeri karıştırıp sürebilirsiniz de.
Malzemeler:
1 su bardağı süt (ılık olacak)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket instant maya ya da 21 gr yaş maya (yarım paket) (yaş maya tavsiyem)
Yarım su bardağı zeytinyağı (ya da sıvı yağ)
1 çay kaşığından biraz eksik tuz
1 yumurta
3-4 su bardağı un
İç harcı:
1,5 su bardağı tahin
Yarım su bardağı toz şeker
İsterseniz ince kıyılmış ceviz
Hazırlanışı:
1- Yoğurma kabına sütü dökün.Mayayı ufalayın, şekeri ekleyin ve 5 dakika kadar bekletip elinizle karışmasını sağlayın.Sonra zeytinyağı,yumurta ve tuzu ilave edin.Unu eleyerek ve kontrollü (yani bardak bardak ekleyerek hamurun kıvamına göre ayarlayın, tüm unu bir anda boşaltmayın) ekleyin.
2- Yoğurdukça hamurunuz kıvam alacaktır.Pürüzsüz bir hamur olunca 1 saat kadart ılık bir yerde mayalanması için bekletin.
3- Bu esnada tahin ve şekeri bir kapta karıştırın.
4- Hamurunuz iki katı olunca tamam demektir.Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapın.İlk bezeyi merdane veya oklava ile dikdörtgen biçiminde açın.1,5 kaşık tahinli karışımdan döküp her herine yayın.Sonra uzun kenardan başlayıp çok sıkmadan rulo yapın.Ruloyu boydan ikiye kesin.Açma yapar gibi bir ucunu sağa diğerini sola döndürerek yuvarlak şekil verin.Tepsiye dizip diğerlerine de aynı işlemi uygulayın.Tepsi de yarım saat kadar bekletin.
5- Üzerine toz şeker serpip 165 derece fırına verip üzeri pembeleşene dek 15-20 dakika pişirin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder