Mütemadiyen pişirdiğim ve beni hiç yarı yolda bırakmayan poğaça tarifim.Dışı kıtır içi yumuşak...
Malzemeler:
1,5 çay bardağı yoğurt
1,5 çay bardağı zeytinyağı (ya da sıvı yağ)
100 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
1 yumurta (sarısı üzerine, beyazı içine)
1 kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
2,5 su bardağı un
İç harcı:
Peynir,maydanoz (ben koymadım), karabiber (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
1- Yoğurt, zeytinyağı ve yumurta akını iyice çırpın ve tereyağı ekleyin.
2- Un ve kabartma tozunu da eleyerek ve yavaş yavaş ekleyin.Unun hepsini bir anda koymak yerine önce 2 bardağı koyup biraz yoğurup sonra gerekirse un ialvesi yapsanız hamuru daha iyi toparlarsınız.Yumuşakça bir hamur olmalı.
3- Hamuru 30 dakika kadar kenarda dinlendirin.
4- İç malzemenizi hazırlayın.Peyniri ufalayıp, ince kıyılmış maydanozu ekleyin.Biraz tuz ve dilerseniz karabiber koyun.Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ortasına iç malzemeden koyun ve dilediğiniz şekli verip kapatın.
5- Üzerine yumurta sarısını (isterseniz 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile inceltip) sürün.
6- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
Afiye olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder