10 Ekim 2014 Cuma

PASTİÇ TARİFİ





   Pastiç İzmir'e ait bir çörek türü.Şekli ve bir kaç malzemesi dışında aslında tarifi ay çöreğine çok yakındır.

   İç harcı için kakaolu bir kek pişirebileceğiniz gibi artmış kakaolu kekinizi de bu şekilde değerlendirip israfı önleyebilirsiniz.


Malzemeler:
1/2 su bardağı ılık süt
1 yumurta
125 gr tereyağı (oda sıcaklığı)
3 yemek kaşığı şeker
yarım paket yaş maya (21 gr) ya da 1 paket  instant /kuru maya
3,5 su bardağı un
yarım çay kaşığı kadar tuz
1 tatlı kaşığı vanilya özütü

İç harcı için:
3-4 su bardağı kakaolu veya çikolatalı kek
1 çay bardağı ceviz (ince kıyılmış ama toz hale gelmemiş)
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı kakao
yarım su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su  bardağı kuru üzüm (kuş üzümü değil)

Üzerine:

1 yumurta sarısı
Susam



                                           

Hazırlanışı:
1- Tereyağı ve pudra şekerini çırpın.Süt, yumurta, tuz ve mayayı da ekleyin.Unu da yavaş yavaş ve eleyerek ilave edin.(Unu biraz ekleyip hamur yoğurun ihtiyaç oldukça un eklemeyi sürdürün.Her un farklı miktarda su çeker.Yumuşak bir hamur olsun.)

2- Hamur kenarda dinlenirken iç malzemesini hazırlayın.İç harç malzemelerinin tümünü derin bir kaseye koyup kaşık ile karıştırın.Rondo ya da mikser kullanmayın o zaman hamurlaşabilir.)

3- Hamuru 3-4 beze yapın.Her bezeyi dikdörtgen açıp üzerine kaşıkla iç harçtan koyup hafi hareketlerle düzleştirin.Sonra çok bastırmadan uzun taraftan rulo yapın.Yine dikdörtgen şekilde kesin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin...

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder