Tarifim şöyle:
Malzemeler:
2 ad. yufka
yarım paket makarna
200 gr kıyma
biraz maydanoz
1 orta boy soğan
1 ad.yumurta
tuz, karabiber, zeytinyağı
Üzeri için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 ad yumurta
Hazırlanışı:
1- (Ben artan makarnayı kullandım.)Makarnanızı haşlayın.Fazla suyu varsa süzün.
2- Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağı döktüğünüz tencerede soteleyin.Üzerine kıymayı ilave edin.Kıyma kavrulunca tuz, karabiber ,maydanoz ve dilediğiniz baharatları ilave edin.
3- Haşlanmış makarnayı kıymalı harcın içine döküp karıştırın.Soğuduktan sonra yumurtayı da ekleyin.
4- Fırın tepsinizi yağlayın ve 1 ad yufkayı kenarları dışta kalacak şekilde serin.Makarnayı yufkanın içine dökün.Üstüne de kalan yufkayı buruşturarak serin.
5- Üzerine kasede karıştırdığınız sostan döküp içine de işlemesi için çatal ile delikler açın.
6- Önceden ısıttığınız 190 derece fırında 20-25 dakika üzeri pembeleşene dek pişirin.
Fırından çıkarınca dilimlemek için soğumasını beklerseniz iyi olur, yoksa dağılabilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder