Bu çorbayı yıllar önce Çamlık Tren Müzesi'ndeki restoranda denemiş ve çok beğenmiştim.Enfes oluyor...
Taneli sevdiğimden el blendırından geçirmedim ancak dilerseniz geçirebilirsiniz de...
Malzemeler:
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı (ya da zeytinyağı)
1 orta boy patates
1 orta boy havuç
2 -3 yemek kaşığı bezelye
1 ad. kabak
3 su bardağı su (et suyu varsa daha iyi)
1 su bardağı süt (yoksa su da olur)
Tuz, karabiber
Biraz pırasa (yoktu diye bu sefer eklemedim ama eklendiğinde çok yakışıyor.)
Hazırlanışı:
1- Tüm sebzeleri yıkayıp tavla zarı şeklinde minik küpler halinde doğrayın.Küçük bir tavada az yağla soteleyin.
2- Derin bir tencereye tereyağı koyun, Erimeye başladığında unu ilave edip karıştırarak biraz çevirin.Topaklanmamasına dikkat edin.Sütü ve suyu da ekleyin.En son sebzeleri, tuz ve karabiberi de ilave edip bir taşım kaynatın.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder