12 Ekim 2014 Pazar

TUZLU PASTANE KURABİYESİ

                                     



    Uzun zamandır yaptığım tariflerden birisi.Deneyin pişman olmazsınız. Pastahanelerde satılan tuzlu kuru pastalar var ya işte aynısı oluyor.Yalnız pişirme süresini uzatmayın o zaman tadı acılaşıyor.Hafif pembeleşince fırından alın.

    Hemen herkesin mutfakta olmazsa olmazları vardır.Benimkinin ilki margarin! Her şey ya tereyağı ya da saf zeytin yağı ile pişer bizde.Size de sentetik ve doğal olmayan margarini sağlığınızı düşünüp kullanmamanızı naçizane öneririm...


Malzemeler:
250 gr tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Çeyrek çay bardağı üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep (istemezseniz koymayın)
1 kabartma tozu
Aldığı kadar un





Hazırlanışı:
1- Tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun.

2- Dilediğiniz gibi şekiller verip yumurta sarısı sürün ve susam serpip 180 derece fırında üzeri pembeleşene dek pişirin.

Önemli: Çok pişirmeyin, hafif pembeleşince fırından çıkarın.Çok pişirirseniz tadı acılaşabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder