28 Ekim 2014 Salı

GARNİTÜR KONSERVESİ





   Eğer sebze çorbası ya da garnitür salatası yapıyorsanız bu şekilde hazırlamak çok pratik.Misafir geldiğinde ev yapımı garnitürünüz hazır oluyor.
Kavanozu açmadan istediğiniz kadar saklayabilirsiniz.Açtıktan sonra 1-2 gün içinde tüketmeniz gerek...
sevgiler

Malzemeler:
2 adet patates
1 su bardağı bezelye (çiğ)
3-4 ad havuç
Tuz, su

Hazırlanışı:
1- Patatesi ve havucu minik küpler halinde doğrayın.Çiğ (haşlamadan) bezelyeyi de ekleyip bir kasede harmanlayın.

2- Karışımı kavanozlara doldurun.Her kavanozun üst kısmına 2 çay kaşığı tuz ekleyip ağzından iki parmak kadar boşluk kalacak şekilde su doldurun.

3- Ağzını iyice kapatıp düdüklü tencereye (ya da normal tencereye) kapağı yukarıda kalacak şekilde dik olarak yerleştirin.Tencereye kavanozların 1/3 ünü geçmeyecek kadar su doldurun.
Kapağını kapatın.Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın, buhar çıkışını ayarlayın ve 15-20 dakika kadar pişirin. (Yani düdüklünüzün kullanma talimatına göre yemek yapar gibi)

4- Sürenin sonunda kavanozları ters şekilde tezgahın üzerine koyup soğuyana kadar bekletin.Güneş almayan bir yerde saklayın...Kavanozu açınca tek seferde kullanamadıysanız kalanını  buzdolabında muhafaza edin ve 2 gün içinde tüketin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder