12 Mayıs 2014 Pazartesi

ÇİKOLATALI KURABİYE





     Hayırlı haftalar;
     Bugün lezzetli görünümü de gayet hoş bir kurabiye tarifim var.Kurabiyeyi yaptığım gün hepsi bitti, fotoğrafını bile zor çekebildim:)

ÇİKOLATALI KURABİYE

Malzemeler:


115 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
6 yemek kaşığı pudra şekeri 
225 gr un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
175 gr % 70 bitter çikolata
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Hazırlanışı:

1-Çikolatayı benmari usul eritip kenarda soğuması için bekletin.Fırınınızı 180 derecee çalıştırın.

2-Derin bir kapta yağı ve şekeri iyice çırpın.

3-Ayrı bir kaba un, kabartma tozu ve mısır nişastasını eleyin.

4- Tüm malzemeleri buluşturup yoğurun.Ilımış çikolataı da ekleyin.

5- Hamuru 2 cm kalınlığında yuvarlayın. 
4-5 cm uzunluğunda parçalar kesin ve pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin.

6-Pişerken biraz yayılıyorlar bu sebeple biraz aralıklı dizmelisiniz.

7-Yaklaşık 15 dakika pişirin.Fırından çıktığı ilk anda yumuşak olsa da soğudukça sertleşiyor merak etmeyin.

8-100 gr çikolatayı benmari usul eritip kurabiyelerin bir ucunu batırın ve tel ızgara üzerinde çikolata donana kadar bekletin.
Sonraaa afiyet olsun...


Bu tariften yaklaşık 25 adet çıkıyor.
Pişerken yayılmaması için biraz tombik yapmalısınız ve hamuru bir parça sert tutun.


bernisbayram@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder