TAM BUĞDAY UNLU FINDIKLI SPİRAL KURABİYE
Merhabalar,
Tam buğday unu ile yapıldığından rengi biraz koyu ama tat olarak diğerinden hiç farkı yok.Gayet sağlıklı.
Bu kurabiyeyi çocuklara yapacaksam pişirirken çöp şiş ya da kurabiye çubuğu takıp lolipop şeklinde pişiriyorum.Çocuklar için yemesi daha eğlenceli hale geliyor...
Malzemeler:
1 yumurta
125 gr tereyağı (oda sıcaklığı)
1 su bardağından 2 parmak eksik pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
yarım su bardağı un halinde çekilmiş fındık
1 su bardağı tam buğday unu
yarım su bardağı beyaz un
2 yemek kaşığı kakao
Hazırlanışı:
1-Pudra şekeri ve oda sıcaklığındaki tereyağını iyice çırpın.
2- Yumurtayı ekleyip iyice karışana kadar çırpın.
3-Tam buğday unu , beyaz un, kabartma tozunu ve fındık tozunu da ekleyip yoğurun.Yumuşak bir hamur olsun.
4- Hamurun 1/4 ünü kaseye koyun ve 2 yemek kaşığı kakao ile karıştırın.
5- Beyaz hamuru yaklaşık 1 cm kalınlığında açın.Başka tarafta kakaolu hamuru yarım santim kalınlığında açıp beyazın üzerine koyun ve hafifçe merdane ile üzerinden geçin.Kenarlarının şekilsiz olması sorun değil , 2 hamuru üst üste koyduktan sonra bıçakla düzeltebilirsiniz.Sonra hamuru yuvarlayarak, çok sıkmadan sarın.
6- Bu aşamada hamur eğer yumuşamış ise buzdolabında 15 dakika bekletebilirsiniz.Daha sonra bıçakla 1 cm kalınlığında kesip yuvarlak şekiller elde edin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
7- 170 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.
bernisbayram@yahoo.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder