Selamun Aleykum;
Evde peynir yapmak aslında sandığımız kadar zor değil.Lor peyniri, ricotta, çökelek, labne.Bunları denedim ve gayet basitler.Üstelik mayaya falan ihtiyaç da yok.Hemen herkesin mutfağında bulunan malzemeler...
Sevdiklerinize kendi ellerinizle hazırladığınız tertemiz ve leziz peynirlerden ikram etmek isterseniz tarifi veriyorum.
Bu arada tarif Lezzet dergisinden.
Bir de çiğ süt ile yapılan labne peyniri var.Onu da yapıp resimleyip tarifini vereceğim yakında...
Bir de çiğ süt ile yapılan labne peyniri var.Onu da yapıp resimleyip tarifini vereceğim yakında...
Malzemeler:
400 ml süt
400 ml krema
1 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 tutam tuz
Hazırlanışı:
1- Tüm malzemeleri kalın tabanlı çelik tencereye alın ve tel çırpıcı ile karıştırın.
2- Tencereyi ocağa alın.Kaynayana kadar ısıtın.Kaynamaya başlayınca 20-25 dakika tahta kaşık ile karıştırın.
3- Tencereyi ocaktan alın.İyice soğuyana kadar (birkaç saat sürüyor)oda sıcaklığında bekletin.
4- Büyük cam bir kasenin üzerine tel süzgeci yerleştirin.Tel süzgecin üzerine 2 katlı temiz bir tülbenti serin ve tenceredeki karışımı üzerine dökün.Suyu süzülene kadar bekletin.Karıştırıp, bastırmayın.Bir kaç saat sonra suyu akacak ve süzgecin üzerinde peyniriniz kalacak.
5- Peyniri ayrı bir kaseye alıp mikserle çırpın.Bir gece buzdolabında bekletip, servis edin.
Afiyet şifa olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder