Sürekli yaptığım tariflerden birisi daha...havuçlu kek.Orjinal tarif Bakewise by Shirley O.Corriher'den.Orjinal tarifin adından da anlaşılacağı üzere (Golden moist carrot cake) nemli bir kek çıkıyor ortaya...Ben ufak tefek değişiklikler yaptım tarifte.Mesela 2 su bardağı şeker bana çok geldi.1,5 bardak kullandım.Gayet tatlı oldu.
Hiç havuç tadı gelmeyen bir kek.Bu sebeple havuç yemek istemeyen çocuklar içinde yenilesi:)
Bildiğim kadarı ile yurt dışında bu keki krema ile servis ediyorlar.Krema ve krem şantiyi oldum olası pek sevmem , misafir geldiğinde kullanırım sadece bu yüzden benim kek sade.Ancak geçen yaz Belçika'da okuyan tatlı bir misafirim geldiğinde krema ile daha güzel olduğunu söylemişti.İlgileniyorsanız deneyin derim.Benimle de paylaşırsanız çok memnun olurum...
Malzemeler:
2 + 1/2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı muskat rendesi
1 çay kaşığı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker (yarım bardağı esmer şeker olsa daha iyi)
1 su bardağı zeytinyağı (ya da sıvıyağ)
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
3 su bardağı (340 gr. rendelenmiş havuç)
150 gr ceviziçi
15 gr tereyağı
6 (30 gr) yemek kaşığı hindistan cevizi
1- Cevizleri irice kıyın, ağza gelecek kıvamda olsunlar ve yağsız tavada 10 dakika kavurun.Ateşten alıp tereyağı ekleyin ve karıştırın.
2- 25 cm kek kalıbınızı tereyağı ile yağlayın.
3- Kuru malzemelerin hepsini (Un, tuz, kabartma tozu, tarçın ve hindistan cevizini )derin bir kapta karıştırın.
4- Başka bir kasede şekere yumurtaları teker teker ekleyip çırpın.İyice karışınca sıvıyağ ve vanilyayı ekleyin.
5- Kuru malzemelerin olduğu kaba bir çukur açın.Islak malzemeleri azar azar ekleyin.Yavaşça karıştırın.Rendelenmiş havuçları ve kenarda bekleyip soğumuş olan cevizleri de ekleyin ve yavaşça karıştırın.
6- Hamuru kalıba dökün.Bir kaç minik sallama ve kalıba vurma hareketi ile içindeki hava kabarcıklarını çıkarın ki eşit kabarsın.
7- Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 55 dakika kadar pişirin.Pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi yapabilirsiniz.40 dakikadan önce fırının kapağını açmayın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder